Volem passar d’importants a imprescindibles i per això reclamem als candidats del 20D una major implicació del sector empresarial en la definició de polítiques estructurals.
Des de la Cecot reivindiquem, com ja vam fer per a les autonòmiques, un pacte nacional que contempli la implicació dels representants de l’economia productiva amb les forces parlamentàries, que els situï en el mateix plànol a l’hora de dialogar.
Estem distribuint aquesta setmana, als líders dels partits polítics que es presenten el proper 20 de desembre a les Eleccions Generals, un document de propostes concretes amb la finalitat de crear un marc altament competitiu perquè les empreses puguin desenvolupar la seva activitat en millors condicions que les actuals.
“L’empresa és la cèl·lula mare de qualsevol economia lliure i democràtica, la generadora d’ocupació i de riquesa en un territori i ens fa falta un país i una societat amb una visió Business Oriented”, recorda el president d’aquesta casa, Antoni Abad, com ja va fer amb els candidats a les autonòmiques.
Volem passar d’importants a imprescindibles i per això reclamem als candidats del 20D una major implicació del sector empresarial en la definició de polítiques estructurals.
Malgrat compartir un diagnòstic global i coincidir en propostes per millorar la situació empresarial amb altres organitzacions empresarials, des de la Cecot hem elaborat un document que pretén incidir o concretar en l’operativa d’algunes propostes o reincidir en un canvi d’enfocament d’unes altres.
El document inclou un total de 187 mesures o propostes, relacionades amb onze àmbits d’activitat empresarial com són: finançament; reforma fiscal; mercat laboral; internacionalització; emprenedoria, creixement empresarial i cooperació entre empreses; reforma de la funció pública, simplificació administrativa i qualitat de la democràcia; infraestructures de transport i urbanisme; comerç i consum; medi ambient i energia; formació i, finalment, innovació.
Des de la Cecot insistim als candidats del 20D, com ja vam exposar als grups parlamentaris en les autonòmiques, que apostem per la promoció de polítiques econòmiques desenvolupades en paral·lel a polítiques de cohesió social. Però que en moments de plena campanya electoral és necessari recordar als candidats que si posen més accent en les polítiques socials, també s’ha d’explicar que és imprescindible ajudar a generar més ingressos i que això serà possible si s’ajuda al teixit empresarial que és qui genera l’ocupació i la riquesa.